Midas
 
Cesar 18 år. Dagbok inför ett svårt beslut.
 
en bok om hundens åldrande

»Cesar är som en åldring, med åldringens alla problem. Men, han har gett oss så mycket glädje under så många år att vi nu vill vårda honom med allt vad detta innebär så länge han tycker att livet är roligt och inte har ont av den sjukdom som vi så småningom förstår att han gömmer i buken. I början av sommaren är han bara gammal, i slutet inser vi att han också är sjuk och vi tvingas ge upp hoppet om att han skall fylla också nitton år.«  Cary Hammarberg

Cesar var en welsh springer spaniel som blev mycket gammal, med hundmått mätt. Ändå är en hunds liv kort jämfört med människans. De flesta hundägare ställs därför inför beslutet att avliva sin hund, och att dessförinnan konfronteras med de sjukdomar som hundens åldrande kan föra med sig.
   Lika underbart som det är att få uppleva kärleken och tillliten från en älskad hund, lika obarmhärtigt kan det vara att uppleva den trogna vännens sista tid, då man ibland dagligen kan tvingas ta ställning till när det är dags att skiljas från honom eller henne.
   I boken får vi i dagboksform på nära håll följa Cesars fem sista månader, då hans krafter successivt avtar fram till den dag då en cancersjukdom ändar hans liv. Cesar 18 år. Dagbok inför ett svårt beslut  beskriver på ett både ömsint och realistiskt sätt hundägarens sista månader med sin vän. Boken kommer säkerligen att hjälpa många andra hundägare som förr eller senare hamnar i en liknande situation.

  Cesar, 18 år


Titel: Cesar 18 år. Dagbok inför ett svårt beslut.
Författare: Cary Hammarberg, läkare som alltid levt med hundar.
169 sidor, hårda pärmar.
Många bilder i färg från ett rikt hundliv.
ISBN 978-91-977249-9-9

Boken finns beställningsbar i alla bokhandlar om de inte har den på hyllan. Billigast är den i Internetbokhandlarna. Nedan följer länkar till några av dessas Cesar 18 år-sidor:

adlibris.com
bokus.com
bokia.se
cdon.com
forlagsbokhandeln.se

   
   
   
 
 

MIDAS, MBM Förlag, Arbetargatan 23 A, 112 45 Stockholm,
e-post kontakt@midas-bocker.se, webb www.midas-bocker.se

MIDAS är en utgivningsetikett under MBM Förlag. Utgivningen av MIDAS-böckerna startade hösten 2004. Alla böcker finns tillgängliga via bokhandeln.

För pressbilder, klicka här (MBM Förlags pressinformationssida).